Meny

Tre garage blev två lägenheter på Arkitektvägen.

Ursprungligen var det tre garage och en mindre cykelkällare på totalt 74 kvm. Byggdes om till två toppmoderna yteffektiva lägenheter. En på 28 kvm och en på 46 kvm. Båda med uteplatser.

Storlek:

28 kvm

Utgångsläge:

Tre gamla garage och en mindre cykelkällare.

Utmaning:

Gräva ut hela golvplattan och gjuta en ny med golvvärme. Öppna upp i fasad för ett nytt sovrumsfönster, säkerställa snygga glaspartier/altandörrar, istället för garagedörrar, som tog hänsyn till husets karaktär och kulturhistoriska värde.

Resultat:

En ljus yteffektiv 2:a på 28 kvm. Arkitektritat kök, vattenburen golvvärme, egen mekanisk ventilation, för perfekt inomhus miljö, och en egen uteplats med markis (el).

Se ursprungslokalen

Första gången jag såg resultatet blev jag stum. Alla medlemmar är väldigt nöjda.

”Efter långt övervägande, intagning av offerter och en extrastämma, beslöt vår förening att anlita Make Space och Åke Pettersson för ombyggnad av en lokal (f d garage) till lägenhet.

Ett stort projekt, som vi med lite ångest, satte i gång. Ångesten var helt obefogad då resultatet blev helt över vår förväntan. Även medlemmar som var emot projektet från början applåderade! Vi fick 2 fina lägenheter, lyxiga och smakfullt valt material. Helt otroligt att på den ytan få två ljusa och känslomässigt luftiga och mysiga lägenheter.

Vi valde Make Space och Åke Pettersson för hans proffsiga presentation om vad som kunde göras av den råyta vi ville sälja. Åke var lyhörd och mycket lätt att samarbeta med. Vi fick stegvis information av som hände under byggnationen. Han har ett bra kontaktnät med skickliga entreprenörer, arkitekter osv. Vi valde helt rätt och som liten förening har vi nu oxå två nya medlemmar.

Vi rekommenderar därför varmt Make Space och Åke Pettersson till föreningar som har outnyttjade ytor och kanske har funderingar på att göra något bättre av dem”.

Barbro Moberg Ordförande Brf Diktsamlingen 1

Flera projekt.