Meny

Ett gammalt bageri i två plan blev ett townhouse i Gubbängen.

Ett slitet gammalt bageri där även den gamla bageriugnen var kvar. Lokalen var i två plan, nedre botten med en stor källare, vilket låg till grund för en härlig stor och stilig 4:a på 100 kvm med en egen uteplats.

Storlek:

100 kvm

Utgångsläge:

Ett slitet gammalt bageri i två plan, gatuplan och en källare, där även bageriugnen var kvar.

Utmaning:

Få till en bra planlösning som tog till vara ytan på ett optimalt sätt och få in mer ljus i källarvåningen. Dränering av två sidor av huset, få till tillgängligheten på ett snyggt sätt samt skapa en bra uteplats.

Resultat:

En modern fyra för en familj med höga krav på design och funktion. Tack vare en mycket väl genomtänkt planlösning med ett sovrum på övre plan och två på nedre plan gavs lägenheten en stor autonomi till respektive sovrum. Och tack vare tre meter i takhöjd och ett stort kök och vardagsrum finns stora luftiga ytor till gemenskap för familj och många gäster.

Start:

25 juni 2015

Klart:

10 oktober 2015

Se ursprungslokalen

"Levererade också vad de lovade"

När vi i Brf Gradsågen 2 beslutade att omvandla vår affärslokal (det gamla bageriet), ställdes vi inför alternativen att själva bygga om eller att sälja på rot. Vi valde vi till slut att sälja. Lokalen var så pass nedsliten att vi insåg att det skulle krävas ett oerhört omfattande arbete som vi varken hade kompetens eller tid att sköta själva. När vi hade bestämt oss för att sälja så var det givetvis viktigt för oss att hitta rätt köpare. Vi sökte någon som både kunde presentera en bra idé och hade haft stor framgång och bra referenser från tidigare projekt. Vi valde MAKE SPACE trots att de faktiskt inte lade det högsta budet, utan för att de helt klart presenterade den bästa idén och utöver det hade precis allt annat vi sökte.

Och det viktigaste; MAKE SPACE levererade också vad de lovade. Noggrant, professionellt och ambitiöst genomfördes projektet och resultatet, den nya lägenheten, blev oerhört lyckat. Vi är verkligen nöjda på alla plan. För utöver att lägenheten även fått stor i uppmärksamhet i media, så har också det personliga samarbetet med MAKE SPACE och Åke Pettersson och hans samarbetspartners fungerat alldeles utmärkt från start till mål.

Vi kan därför varmt rekommendera MAKE SPACE och Åke Pettersson till andra bostadsrättsföreningar som har för avsikt att sälja en outnyttjad yta som ska byggas om till bostad.

Kristian Nielsen, Ordförande, BRF Gradsågen 2

Flera projekt.