Meny

Gammal cigarrbutik förvandlades till arty 2:a.

En ruff och nedgången för detta cigarrbutik i nedre botten, med en egen entré från gatan, byggdes om till en spännande lägenhet där både färg och form fick ta stor och modig plats.

Storlek:

54 kvm

Utgångsläge:

En gammal butik som en gång i tiden var en cigarraffär.

Utmaning:

Nivåskillnader på golv, anpassa planlösning efter bärande delar och dra om all VVS och gas.

Resultat:

En modern studiotvåa med New York-känsla. Ambitiösa materialval med bland annat en sju meter lång vitkaklad vägg i köket och en spännande dimbar ljussättning i form av LED-belysning i golvnivå, fönsternischer samt ovan och under köksskåp. Allt för att förstärka lägenhetens unika karaktär. Det långs köket med den förlängda bänkskivan (corian) skapar en skön connection mellan kök och vardagsrum som samtidigt är en bra matplats för upp till sex personer. All teknik integrerad för TV, ljud och internet.

Start:

15 augusti 2013

Klart:

15 januari 2014

Se ursprungslokalen

"Samarbetet fungerade mycket bra"

Åke Pettersson och MAKE SPACE gjorde ett mycket bra jobb när de byggde om vår gamla butikslokal på Spannvägen 8 till en fin lägenhet. Det är alltid frågeställningar och krav på lösningar som dyker upp under ett så pass stort projekt som det här. Samarbetet mellan bostadsrättsföreningen och Åke och hans team fungerade mycket bra under hela projektet.

Jag kan därför rekommendera Åke och MAKE SPACE till andra bostadsrättsföreningar, som ska välja en köpare och entreprenör som levererar med kvalitet genom kunskap och engagemang när en "rå" yta ska byggas om till en bostad.

Claes Lindqvist, Styrelseordförande, BRF Säcken 2

Flera projekt.