Meny

En före detta hobbylokal blev en magisk 4:a.

En rå hobbylokal med källarkänsla i källarplan i suterräng förvandlades till en ljus design-4:a med egen uteplats på badrocksavstånd till Mälaren.

Storlek:

80 kvm

Utgångsläge:

En mötes- och hobbylokal, del av en cykelkällare samt del av en källarkorridor.

Utmaning:

Två stycken bärande väggar, en hel del skrymmande rör samt att gräva ut för golvvärmeinstallation i hela lägenheten. Skapa förutsättningar för lagstadgad tillgänglighet (rullstol) via uteplatsen. Skapa förvaring för en hel familj. En ganska lång och smal yta som krävde mycket planering.

Resultat:

En modern 3,5:a för en familj på upp till fyra personer med krav på design, material och tekniska integrerade lösningar. Via stort glasparti med skjutdörr mot uteplats skapades mycket ljusinsläpp samt bra utsikt ned mot Mälaren. Via de två entréerna, som ligger i var sin ända av lägenheten, och en spegelväggslösning mellan kök och vardagsrum skapas en autonomi mellan vuxen- och barndelen.

Start:

1 maj 2012

Klart:

15 november 2012

Se ursprungslokalen

"Åke Pettersson bygger spännande lägenheter"

Det var en ganska stor fråga när vi i BRF:en valde att sälja av en del av källaren i vårt fina hus. Ytan var ca 80 kvm, hade ett flertal bärande väggar som behövde avväxlas samt att fasaden delvis behövde öppnas upp för att få in mer ljus. Det var därför viktigt för oss i styrelsen att vi hittade rätt köpare som hade både kompetensen och erfarenheten för att göra något riktigt bra. MAKE SPACE och Åke Pettersson bevisade genom sitt sett att arbeta att vi valde helt rätt. Allt flöt på smidigt och slutresultatet blev fantastiskt.

Självklart är byggnation av en stor lägenhet inom en Brf ett arbete som påverkar alla medlemmar. Speciellt som den ursprungliga lokalen var så pass rå och att det krävdes så mycket arbete för att få till en fin lägenhet. Men tack vare en tät och lyhörd dialog så löste vi alltid alla frågeställningar som dök upp.

Kan därför rekommendera MAKE SPACE och Åke Pettersson till andra Brf:er som har för avsikt att sälja av yta och som söker en kunnig köpare. Och inte bara kunnig utan även bygger spännande lägenheter och är trevlig att ha att göra med genom hela byggprocessen.

Pia Wilgodt, F.d styrelseordförande, BRF Glasberget Nr 1

Flera projekt.