Meny

Ett gammal butik blev en ljus pärla i mysiga Mariehäll.

En sliten gammal butik, som en gång i tiden var en mjölkbutik, på nedre botten i huset med egen entré låg till grund för detta projekt. Byggdes om till en toppen fin 2:a med egen ostörd uteplats.

Storlek:

56 kvm

Utgångsläge:

Gammal butik som en gång i tiden var mjölkaffär.

Utmaning:

En bärande vägg som behövde avväxlas för att få till en bra wc/dusch. Skiftade plats på en ytterdörr och ett fönster i cykelkällarens fasad. Flyttade sedan en innervägg mellan lokalen och cykelkällaren för att expandera den ursprungliga ytan för att få till ett sovrum med fönster.

Resultat:

En ljus härlig tvåa i etage (möjlig trea) som passar ett hushåll för 1-2 personer med krav på modern design. Öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matrum. Ljust och luftigt tack vare stora fönsterpartier på tre sidor. En rymlig dusch/WC med plats för tvättmaskin och ett lugnt sovrum i övre etage. Och utanför entrén en härligt ostörd altan.

Start:

15 december 2014

Klart:

15 mars 2015

Se ursprungslokalen

"Visade en så stor respekt för det gamla"

Brf:en beslutade sig för att sälja den gamla lokalen, som på 40-talet var en mjölkbutik, för att göras om den till en lägenhet. I och med fastighetens klassificering så var föreningen lite orolig över hur en del saker skulle lösas och många medlemmar över att det gamla skulle gå förlorat och huset förfulas. Då MAKE SPACE och Åke Pettersson visade en så stor respekt för det gamla när han tog in nytt och modernt så fick han till en otroligt fin lägenhet. När arbetet satte igång förlöpte det smidigit och planenligt. Det var bara ett par enstaka snabba förfrågningar från Åke Pettersson under arbetets gång.

Jag skulle återigen rekommendera vår förening att anlita MAKE SPACE och Åke Pettersson om det skulle bli aktuellt igen, likväl som till andra Brf:er.

Camilla Widén, Fd styrelseordförande, BRF Mariehällsminnet

Flera projekt.