Meny

Tre gamla garage blev två smarta lägenheter.

Tre garage på kortsidan + ett serviceutrymme på sammanlagt 73 kvm byggdes om till två yteffektiva smarta lägenheter, varav en med egen uteplats.

Storlek:

22 kvm

Utgångsläge:

Tre gamla garage (rå källare med bristfälligt ljusintag) + ett service utrymme varav denna lägenhet var en stor del av det s.k serviceutrymmet.

Utmaning:

Gräva ut och gjuta om golvplattan. Anpassa planlösning till den förhållandevis lilla kompakta ytan. Öppna upp i fasad för ett nytt fönster och en ny entrédörr från trapphuset samt säkra tillgänglighet, då lägenheten låg ca 1 trappsteg lägre än trapphuset.

Resultat:

En fantastisk ljus och fin kompakt (lyx) 1:a med arkitektritat kök, wc/dusch i carrara och vattenburen golvvärme samt en egen mekanisk ventilation, som säkerställde en perfekt inomhusmiljö.

Se ursprungslokalen

"Processen fortlöpte smidigt och inom uppsatta tidsramar"

För vår del var det uteslutet att driva ombyggnationen av våra tre garage i egen regi, så vi satte igång och letade lämpligt företag att sälja till som kunde ta ansvar för samtliga moment från start till slut. Det var inte lätt att hitta någon vi tyckte var lämplig - antingen var det för stora bolag som inte var intresserade, eller små som man inte riktigt kände att man hade förtroende för.

Till slut hittade vi Make Space och i en artikel i Fastighetstidningen, där vi kunde läsa att de var specialiserade på att just konvertera källare, förråd och liknande till bostäder, gärna med ett resultat utöver det vanliga.

Vi läste på om deras tidigare projekt och kontaktade flera referenser, och efter att ha träffat Åke Pettersson kände vi att de var rätt för oss, med sin ambition att verkligen göra ett bra arbete och få ett bra resultat.

Processen fortlöpte smidigt och inom uppsatta tidsramar, och Åke var aldrig mer än ett telefonsamtal bort vilket var en trygghet. Vi i föreningen är väldigt nöjda med resultatet där tre gamla garage har blivit två toppenfina lägenheter, och kan rekommendera Make Space och Åke Pettersson till andra bostadsrättsföreningar som ska sälja lokaler som ska byggas om till bostäder.

Mats Ljungqvist, Styrelseordförande, Brf Katekesen 3 Bromma

Flera projekt.