Meny

En före detta tvättstuga på Råsundavägen.

I samarbete med Convertere utformade MAKE SPACE en riktigt skön bostad av den gamla tvättstugan. Tack vare en härlig arkitektritad glasvägg fick lägenheten en modern luftig känsla. Och dessutom en egen uteplats. Brf:en fick en ny tvättstuga i en annan och betydligt mörkare del av huset. Med andra ord - en win win.

Storlek:

36 kvm

Utgångsläge:

En gammal tvättstuga som vi flyttade till ett annat ställe i huset, och byggde en lägenhet med en egen uteplats.

Utmaning:

Sänka golvet för att uppnå en takhöjd på 2,40 m. Mycket rördragning. Spräcka berg för att få till en bra uteplats.

Resultat:

En mycket yteffektiv stilren 1,5 ROK med en extra utgång till en egen uteplats. Hög nivå på alla matrialval, kök, garderober, kakel och klinker samt en arkitekltritad och specianpassad glasvägg.

Start:

Maj 2017

Klart:

December 2017

Se ursprungslokalen

Samarbetet mellan Åke och hans team har fungerat mycket bra.

Föreningen stod inför ett vägval, antingen inleda en omfattande och kostsam renovering av den tomma outhyrda lokalen, som högst sannolikt skulle innebära avgiftshöjning för medlemmarna eller försöka sälja ytan. Föreningen valde det senare.

Efter budgivning valde styrelsen Convertere / MAKE SPACE. Den sammantagna uppfattningen efter genomgång av företaget gjorde att vi kände oss trygga i vårt val.

Själva genomförandet av konverteringen gick så smidigt som det kan. Byggledaren som utsågs var lätt att få tag på och lätt att prata med, om han mot förmodan inte svarade gick det alltid att få tag på Åke i hans ställe.

Resultatet är 6 stycken mycket mycket smakfullt inredda lägenheter och en bostadsrättsförening med en väsentligt stabilare ekonomi. Avgiftshöjningen är skjuten på framtiden

BRF Vasen 6 kan varmt rekommendera Åke Pettersson

Erik Granberg, ordf. Vasen 6 i Solna

Flera projekt.