Meny

Vi hjälper er hela vägen.

Make Space förvärvar outnyttjad bostadsyta av Brf:er och förädlar ytan till moderna bostäder för människor med höga krav på design och funktion.

Många bostadsrättsföreningar sitter på ett outnyttjat kapital i form av ytor. Till exempel gamla förråd, ett slitet kontor eller stora vindsutrymmen. Men ibland kan det vara svårt att se potentialen. Det är där Make Space kommer in i bilden.

 

Det hela är väldigt enkelt. Allt börjar med att ni bokar ett möte med oss där vi kommer ut på plats för att se vilka utmaningar och möjligheter era lokaler har. Nästa steg är att våra arkitekter ser över ritningar och bestämmelser för hur vi kan omvandla ytan till bästa tänkbara slutprodukt. Vi undersöker även försäljningsmarknaden för att kunna ge er ett rättvist bud på att förvärva den aktuella ytan.

 

När vi är överens, avtal är undertecknade och alla avtalade transaktioner är utförda ansvarar vi sen för att ta fram alla nödvändiga tillstånd för att få genomföra byggnationen. Själva genomförandetiden för ett projekt på 150 kvm beräknas till cirka 3–4 månader.

 

När lägenheterna så småningom är klara och besiktade påbörjas försäljningen. Den genomförs via mäklare som Make Space anlitar. Och när de nya medlemmarna har tillträtt så kan ni med glädje sen se hur nya månadsavgifter förbättrar er framtida ekonomi.

Före och efterbild från projekt Råsundavägen.

Så här går det till

Möte

För att utvärdera lokalens potential bokar vi in ett möte för att se allt på plats.

Bud

Efter mötet gör vi vårt analysarbete och tar fram ett bud för förvärv av lokalen.

Avtal

Innan vi börjar planeringen ingås tydliga upplåtelse- och entreprenadavtal och avtalade transaktioner genomförs.

Bygge

När bygglov beviljats och vi fått startbesked från Stadsbyggnadskontoret drar bygget igång.

Försäljning

När entreprenaden är klar och lägenheten är besiktad påbörjar vi försäljningen.